logo

rólunk

A

Gellei Fodrász dinasztia hosszú, évtizedekre visszanyúlóan működik.
Sikerének titka, a fodrászat szeretete, alázata, és a tudás továbbadása az életműdíjas, aranykorszorús mesterfodrásztól, Gellei Andrástól.

A régi, hagyományos borbély szolgáltatást szeretnénk újra feléleszteni.
A magyar borbélyvilág életre keltése újra Budapesten az új generaciónak új köntösben, újra gondolva, de mégis a régi hagyományokat felelevenítve.
Magyarországon is nagy hagyománya volt ezeknek évtizedekkel ezelőtt, ezt szeretné a vállalkozás újra feléleszteni.

Külföldön manapság újra nagy divatja van ennek a szolgáltatásnak.
A Gellei fiúk (ifj.Gellei András mesterfodrász és Gellei Áron) több éves ausztráliai tartózkodásuk alatt több barbershopban dolgoztak, tanulmányozták annak működését, kiszolgálási rendszerét.

A Barber Shop Budapest az első, itthon újdonságnak számító szolgáltatások képviselője, mint forró törülközős, pengés borotválás, klasszikus hajvágások tekintetében.
Egy hely, ahol a férfiak otthon érezhetik magukat hajvágás közben.

Az igényes férfiak szalonja.

Úgy képzeltük el, hogy ez az üzlet, szolgáltatás Magyarországhoz, Budapesthez úgy kötődik a leginkább, ha ezt a cég nevében is tükrözzük. Büszkén viselve a Budapest nevet az üzleten – nem utolsó sorban turisztikai színfolt, érdekesség az emberek számára.

A

Borbélymúzeum egy komplex létesítmény része, ami azért jött létre, hogy borbélyokat tudjunk képezni felső fokon.
Az első emeleten az OKJ-s iskolánk tanműhelye található és egy 45 fős bemutatóterem szinpaddal, ahol nemcsak a hazai jeles fodrászokat és céges bemutatóit, szemináriumait nézhetik meg a borbélyok és a borbély diákok, hanem híres neves külföldi sztárokat is megismerhetnek.
A földszinten a Budapest Barber Shop tradicionális szalonja üzemel, borbélymúzeummal. A Budapest Barber Shop-ok tradicionális borbélyszalonok. Ez adta azt az ötletet, hogy bemutassuk, a régi borbélyszakmát a teljesség igénye nélkül, de úgy, hogy az érdekes legyen akár a fodrásztanulók, akár csak a szakma iránt érdeklődő átlagemberek számára.
A Borbélymúzeum bemutatja a borbélyság teljes történetét, a kezdetektől-napjainkig beleértve a felcserséget is. Ehhez számos érdekes használati tárgyat, relikviát sikerült összegyűjteni.
Hosszú utánajárások és komoly restaurálási munkálatok után sikerült egy akkora kollekciót összerakni, ami már országszinten egyedülállóan tudja bemutatni ezt az érdekes világot.
Számos századelőtti berendezési tárgyakat, kellékeket, dokumentumokat szeretnünk be és állítottunk ki, melyek segítségével bepillanthatunk a régi borbélyvilágba.
A tárlat célja, hogy a következő borbélynemzedéket, fodrászdiákokat megismertesse a borbélyság történetével és lehetőséget nyújt diákoknak kézbevenni a régi kellékelet, megtanulni a régi borotra fenését kövön, szíjon, fenőfán természetesen segítséggel.
Így a diákok egyben, egy helyen megismerhetik a borbélyság múltját és betekinthetnek a jelenlegi, működö borbélyság életébe is .

logo
logo
logo